Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Ръст на потребителското кредитиране за подобряване качеството на живот в България

Тихомир Тошев от КредитЦентър в Бизнес старт, 19.05.2017

Тихомир Тошев от КредитЦентър. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Тихомир Тошев от КредитЦентър. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Потребителските кредити за покриване на задължения към доставчици на комунални услуги вече все по-рядко се търсят и има ръст на потребителското кредитиране за подобряване на качеството на живот на българина. Това каза Тихомир Тошев от КредитЦентър в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов.

"Това е добър сигнал, но той се очакваше. Доходите леко нараснаха и хората стабилизираха личните си финанси".

"Завърта се колелото и хубавото е, че всичко, което се случва на кредитния пазар е доста премерено", каза още гостът. "Въпреки че българинът е доста по-активен при тегленето на всякакъв вид кредит, той е и доста предпазлив. Не предприема рискове, каквито предприемаше преди кризата".

"Българинът е настроен пресметливо и не иска да поставя в риск личните си финанси".

"Очакваме тази година почти във всички сектори на кредитирането ръстовете да надминат миналогодишните".

Повечето от нас са успели да натрупат прилични спестявания по време на кризата, които използваме в различни посоки, каза Тошев.

Какви са тенденциите и най-силните сектори в кредитирането? От кредити ли се захранват ръстовете на имотния сектор? Кога да очакваме обръщане на трендовете по отношение на нивата на лихвените проценти?

Вижте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт