Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Виртуалната реалност ще намира все по-голямо приложение в телекомите

Христина Борисова, VIVACOM, Бизнес старт, 17.05.2017

Христина Борисова, VIVACOM. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Христина Борисова, VIVACOM. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Виртуалната реалност ще намира все по-голямо място в мобилните устройства. Това коментира Христина Борисова от VIVACOM в ефира на "Бизнес старт" с Велко Каменов.

Добавената реалност (AR) и виртуалната реалност (VR) отдавна са навлезли на пазара и тепърва имат сфера за развитие в областта на медицината, инженерството, дребния бизнес, образованието, отбеляза Борисова.  

От началото на 2017 са регистрирани над 43 млн. потребители на приложения на виртуална реалност. Наблюдава се стабилна тенденция за двойно нарастване през тази година, посочи експертът. 

По думите ѝ добавената реалност, виртуалната реалност и останалите приложения не биха били възможни без телекомите. Наблюдава се все по-голямо търсене на устройствата за виртуална реалност в съчетание с мобилни услуги. "Очаква се също производството на подобни устройства с вградени слотове за сим карти, където клиентите ще могат да се насладят директно на виртуалната реалност през 4G мрежата на VIVACOM", коментира тя.  

Генерален партньор на Клуб Investor.bg Disruptive Technologies e Vivacom. Събитието се провежда с подкрепата на iuvo Group, Allterco и Ontotext, част от Sirma Group, Medical Dent и Green Life Development&Resorts. Институционални партньори: Индустриален Холдинг България, ЕЛАНА Финансов Холдинг, БАИТ и БСК.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт