Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

БДЖ ще колабира, ако въпросите не бъдат решени

Петър Бунев, председател на СЖБ – КНСБ, Симеон Ананиев, Асоциация на българските жп превозвачи, Бизнес старт, 17.05.2017

Петър Бунев,  председател на СЖБ – КНСБ и Симеон Ананиев, Асоциация на българските жп превозвачи. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Петър Бунев, председател на СЖБ – КНСБ и Симеон Ананиев, Асоциация на българските жп превозвачи. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Тази година трябва да бъдат решени въпросите с железницата. Ако не се стигне до предоговаряне и до инвестиции в нея, тя просто ще колабира.

Това заяви председателят на Синдиката на железничарите в България Петър Бунев в предаването „Бизнес старт“ с водещ Велко Каменов.

„Не можем да кажем, че няма инвестиции, включително и европейски, в железопътната мрежа. В нея отново по европейски могат да оперират много превозвачи. Един от тези превозвачи е БДЖ, който има две поделения - БДЖ пътнически и товарни“, продължи другият събеседник в студиото Симеон Ананиев от Асоциацията на българските жп превозвачи (АБЖП).

По думите му държавата тотално е изоставила българските железници. Те трябва да бъдат интегрирани в общата европейска железопътна мрежа и да станат част от мобилността.

Вижте целия разговор в следващото видео:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт