Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Започва ли нова ера за Франция с победата на Макрон

Проф. д-р Димитър Веселинов от Софийския университет, Бизнес старт, 08.05.2017

Проф. д-р Димитър Веселинов от Софийския университет. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Проф. д-р Димитър Веселинов от Софийския университет. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

След победата на Макрон усилено се коментира, че започва нова ера за Франция, но все още не е ясно колко време ще бъде тя, може да е само една петилетка. Ако политиката му претърпи крах и той повтори политиката но Оланд и не успее да вдигне Франция и да вдъхне надежда, това ще доведе до абсолютна победа на Льо Пен след 5 години. Това коментира проф. д-р Димитър Веселинов от Софийския университет в ефира на "Бизнес старт" с водещ Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

Експертът открои като стратегически правилни заявките на Макрон да търси подкрепата на определени партии за определени проекти, тоест да не търси цялостна подкрепа за своята програма, а за отделни елементи от нея. 

"Коментарите след снощната победа показаха някои ясни тенденции – че традиционната десница ще лансира свои кандидати, тя претендира да е опозиция на Макрон. Льо Пен заяви категорично, че ще е единствената опозиция във Франция и призова със своята реч да се подготвят за парламентарните избори и да я подкрепят, защото именно там ще се види до колко парламентът ще позволи на Макрон да реализира своята политика", каза още Веселинов. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт