Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Вносът на кадри е необходим за развитието на българската икономика

Надя Василева, Manpower Bulgaria, Бизнес старт, 03.05.2017

Надя Василева, Manpower Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Надя Василева, Manpower Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

На фона на демографската картина в България съществуват неизползвани възможности за включването на хора в трудоспособна възраст на пазара на труда, но те не биха били достатъчни за нормалното развитие на българската икономика. Това коментира Надя Василева от Manpower Bulgaria в ефира на "Бизнес старт" с Велко Каменов. 

По думите ѝ се наблюдава недостиг на кадри във всеки един сектор. За да може бизнесът да си отдъхне и компаниите да се развиват, е необходимо да се предприемат мерки за улесняване на вноса на кадри чрез промени в законодателството и изготвяне на стратегия за привличане на нужните служители в отделните сектори, обясни тя.

Работодателите трябва да променят мирогледа си относно това какви служители са имали преди и какви ще имат оттук нататък, посочи още Василева. "Едно увеличение на заплатите би могло да дойде също така, ако бъде въведен 6-часов работен ден, в който служителите биха могли да се фокусират и да концентрират своите умения, знания и усилия така, че да постигнат повече за по-малко време", отбеляза експертът.  

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт