Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

ЕС и Великобритания ще платят висока цена за Brexit

Проф. Динко Динков, Бизнес старт, 02.05.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Европейският съюз е в дълбока криза напоследък, като тя се е задълбочила и с решението Обединеното кралство да напусне Съюза, което е безпрецедентен случай. Това заяви проф. Динко Динков, преподавател в УНСС, в ефира на „Бизнес старт“ с водещ Велко Каменов.

„До голяма степен Тереза Мей се опитва да представи своите позиции като много твърди, но смея да прогнозирам, че ЕС няма да приеме условията на Обединеното кралство. По-твърдата страна ще бъде това, че ЕС, и без съмнение Великобритания, ще платят висока цена за тази авантюра“, заяви проф. Динков.

Професорът коментира и дали Турция би станала член на Съюза. „Турция ще се присъедини към нещо, но това едва ли ще бъде към ЕС. Обстановката сега едва ли е подходяща за водене на сериозни преговори за евентуално нейно приемане. Турция се опитва да играе игра на базата на едно нараснало самочувствие, има амбиции да играе по-важна роля“, заключи той.

Според него се заражда едно ново начало на организиране на отношенията на европейските държави – те да се съгласят с ограничаване на своя суверенитет.  

Вижте повече:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт