Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Изкуството на преговорите в контекста на Brexit

Дерек Арден, специалист по корпоративни преговори, Бизнес старт, 27.04.2017

Дерек Арден, специалист по корпоративни преговори. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Дерек Арден, специалист по корпоративни преговори. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Един от най-важните фактори в корпоративните преговори е да се поставиш на мястото на човека отсреща. Най-големият проблем при Brexit е свързан с факта, че освен преговорите с Брюксел трябва да се водят такива и с отделните страни членки. Това коментира специалистът по корпоративни преговори Дерек Арден в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев. 

По думите му две или три държави биха имали предимство, ако Великобритания загуби от преговорите за напускане на ЕС. "Около 25% от БВП на Обединеното кралство се върти около финансовия сектор, така че Франкфурт и Париж биха се радвали част от този бизнес да се прехвърли при тях", посочи той. 

Политическите лидери в световен мащаб са загърбили стария начин на водене на политика със структури по места, физически контакт с хората, разчитайки на посредничеството на медиите и социалните мрежи, коментира още той. "Една от преговорните тактики е да изтичат фалшиви новини през медиите, за да бъде проверена реакцията на хората", отбеляза Арден.  

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт