Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Ефектите от предстоящото отпадане на визите за Канада

Алекс Нестор, изпълнителен директор на Американската търговска камара и вицепрезидент на Канадско-българската бизнес мрежа, Бизнес старт, 15.03.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Отпадането на визите касае всички българи. От 1 май отпадат визите за тези, които имат американски визи или в миналото са имали канадски такива. А от края на годината, от 1 декември, визите официално ще отпаднат за всички български граждани.

Така в предаването „Бизнес старт" с водещ Иван Нончев Алекс Нестор, изпълнителен директор на Американската търговска камара и вицепрезидент на Канадско-българската бизнес мрежа обобщи решението на Отава от миналата седмица (19 април) за окончателно отпадане на визите за граждани на България и Румъния от края на годината

„Това е много важно, защото свободното движение на хора, както знаем, е елемент от свободната търговия. Това ще улесни както туристите, така и бизнеса, като ще създаде още възможности както за българския бизнес, така и за канадския бизнес в България“, коментира той.

„Със сигурност има голям интерес. По тази причина ние планираме едно мероприятие в средата на юни в България – канадско-български бизнес форум, който ще се казва „Защо Канада?“. Ще участва канадският посланик, също както и, надявам се, представители на българското посолство в Отава. Идеята е българският бизнес да се запознае със спецификите на канадския пазар, със законодателството. Досега виждаме, че има доста голям интерес", съобщи още Нестор. 

Обстоен коментар по основните аспекти на двустранните икономически отношения по оста София – Отава вижте във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт