Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Интересът на компаниите е насочен към личностните качества на мениджърите

Теодора Атанасова от CEO Search, Бизнес старт, 21.04.2017

Теодора Атанасова от CEO Search. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Теодора Атанасова от CEO Search. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В последните години интересът на компаниите е фокусиран върху личностните качества на мениджърите. Това коментира Теодора Атанасова от CEO Search в предаването "Бизнес старт" с Иван Нончев. 

От друга страна, фокусът на мениджърите се измества през последните години от интереса върху финансовите възнаграждения към търсенето на роли, с които човек може да остави отпечатък, обясни тя. "Хората, ръководещи компании, се интересуват от това доколко техният глас ще бъде чут и ще могат да повлияят стратегически на компанията", коментира Атанасова.

Секторът на изнесените услуги, IT и телекомуникации са областите, в които се намират най-трудно подобен тип кадри в България, отбеляза експертът. 

Атанасова сподели и своите оптимистични прогнози за развитието на висшия мениджмънт. "Виждаме потенциал в това български компании да изнасят бизнес в чужбина", коментира тя, допълвайки, че има примери за компании, развили бизнес и търсещи начини да разгърнат портфолиото си в чужбина. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт