Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Как децата на България използват новите технологии, за да създават

Пролетка Янкова и Екатерина Стоянова в Бизнес старт, 20.04.2017

Пролетка Янкова и Екатерина Стоянова. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Пролетка Янкова и Екатерина Стоянова. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Второто издание Kids In Tech, което цели да подготви децата за професиите на бъдещето, ще се проведе на 23 април от 9 до 13 часа в Спортна база Бояна. Ще включва четири станции и този път ще заложи на програмирането на роботи. Това каза Екатерина Стоянова от "Таратанци" ООД в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов.  

"Имаме робот - футболист, както и роботи, които ще предсказват бъдещето. Събитието е за деца от 6 до 12 години. В основата на академията е да подготви умения на гъвкавост и бърза адаптивност в децата, за да могат да реагират на динамични ситуации и най-вече децата да разберат коя от всички сфери, които виждат ги вълнува най-много и след това сами да се задълбочат да работят в тази сфера".

За нас събитието е важно, защото ние работим с деца от 6 до 11 годишна възраст, каза от своя страна Пролетка Янкова от академията Mindhub. "Учим ги на фундаменти в програмирането по иновативен начин, като основната ни цел е да развием ключови дигитални умения и компетенции у децата, които да подготвят за професиите и предизвикателствата на бъдещето. На събитието, както и в обучението си в академията, ще заложим на програмиране на поведението на роботи, да създават игри и интерактивни анимации, като всяка една от тях ще развие различни компетенции". 

"Програмирането на роботи е специфично, защото децата в тази възраст имат необходимост да виждат изпълнението на програмата в реална среда - получават моментна обратна връзка от това, което са написали. Разлива се креативността на децата и възможност да създават".

Какви са промените при второто издание в сравнение с миналогодишното? Има ли достатъчно деца в България, които да са готови от толкова рано да се обучават в сложната материя на програмирането?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт