Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Пазарите, които бяха затворени, се търгуват с понижение

Пазарен коментар на Ришаат Саламат, 18.04.2017

Ришат Саламат, Bloomberg Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ришат Саламат, Bloomberg Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Затварянето на Wall Street засегна част от акциите. Пазарите, които бяха затворени вчера, се търгуват с понижение днес. Акциите в Токио, Сингапур и Тайван се покачват, въпреки че Сидни и Хонконг спаднаха след двудневната пауза. Това каза пазарният анализатор Ришат Саламат, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Иван Нончев и Велко Каменов.

"Цените на домовете в Китай се покачват в най-много градове от октомври насам. Това показва, че купувачите се опитват да избегнат новите ограничения в покупките. Цените в градовете се покачиха в 62 града спрямо 56 през миналия месец. Пазарът спадна, заради проблемите в имотния сектор". 

Nikkei индексът изтри част от по-ранните понижения, каза още анализаторът.

"В Сидни всичко се върти около производителите на суровини, и пазарът е нагоре. Златото също отбеляза увеличение. Инвеститорите изоставиха риска, след липсата на геополитически събития, които да застрашат глобалните пазари".

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт