Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

КЗП: По-малко търговски нарушения по Великденските празници

Димитър Маргаритов в Бизнес старт, 18.04.2017

Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Слава Богу нямаше фрапиращи нарушения по време на празниците. Това е доказателство колко е важна превенцията, защото ние започнахме нашите проверки далеч преди самите празници съвместно с други институции и се създаде още преди самите празници впечатление, че контролните органи са на своето място и по този начин гарантират спокойното и нормално приключване на празничните дни. Това каза Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите (КЗП), в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов. Гостът коментира засилените проверки на КЗП по време на Великденските празници. 

"Все пак по време на празниците получихме няколко десетки обаждания - повечето от които касаеха консултации за това какво трябва да се направи при закупуване на дефектна стока, в какъв срок трябва да се направи ремонт на неизправен уред и само два или три сигнала бяха свързани с нарушения при намаления в голяма търговска верига". 

Когато се работи превантивно по ясни правила, можем да очакваме един спокоен и лоялен пазар и търговците разбират това, категоричен бе гостът.

Какви са новите добри практики, които търговците вече са възприели и в България? Как ще бъдат проведени проверките на туристическите обекти за предстоящите празници и новия активен летен сезон? По-стриктни ли са търговците в чужбина, отколкото в България? Как да се възползваме най-добре от опасностите на онлайн туристическите резервации?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт