Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Български лакомства с добавена реалност

Иван Стоев в Бизнес старт, 18.04.2017

Иван Стоев, маркетинг директор на Престиж-96. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Иван Стоев, маркетинг директор на Престиж-96. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пазарът на захарни изделия в България се развива стабилно, като през последните години отбеляза дори двуцифрени ръстове. Това каза маркетинг директорът на "Престиж-96" Иван Стоев в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев.

"Към момента оборотите при сегмента вафли, бисквити, сухи пасти, са около 300 млн. лв. Това е доста динамичен сегмент със сериозно присъствие на международни играчи и иновации. Пазарът е положителен за нас". 

Българският пазар е специфичен с факта, че присъстват сравнително по равно, както традиционни така и новаторски нагласи, обясни гостът. "Около 30% от българите търсят нови продукти и неслучайно именно те са един от двигателите на растежа в различните категории".

Световна тенденция е завръщането към ретро дизайните и продуктите, каза още Стоев. По думите му този тренд е актуален и в България и скоро компанията ще предложи продукти, които да ги върнат към вече познати вкусове. 

Хората, които се стремят активно към здравословно хранене и здравословен начин на живот в Западна Европа клони към 60%, докато в България този процент е около 8-10%, подчерта гостът. "Истината е в баланса. Няма как да очакваме храна да излекува проблем, но е важно да има пълна информация".

Каква е добавената реалност, чрез която може да се играе с вафлите "Ная" посредством мобилно приложение? Какви са първите отзиви и колко са инсталираните приложения до момента само за месец от пускането на апликацията на пазара? Традиционните маркетингови подходи ще бъдат ли изместени от иновативните техники? 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт