Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Какъв е ключът за социалната промяна, която жадуваме

Ива Тодорова и Ашот Дарандонян в Бизнес старт, 05.04.2017

Ива Тодорова, Форум Ключ и  Ашот Дарандонян, председател на Фондация Заслушай се. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ива Тодорова, Форум Ключ и Ашот Дарандонян, председател на Фондация Заслушай се. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Целта на Форум "Ключ" е да се популяризират хора, идеи и каузи с положително значение за обществото. Това каза Това каза Ива Тодорова, Форум "Ключ", в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов. "Форумът е мотивационна конференция, като на 8 април от 11,30 в Модерен Театър, ще бъде нейното 11 издание". 

"Обществото има нужда да узрее, за да може да се случва позитивната социална промяна".

Каним интересни и вдъхновяващи хора, като основното изискване е всеки от тях да е наистина запален от каузата, в която вярва, за да може наистина да вдъхнови всички в залата. Каним хора от различни профили - икономика, социална среда, култура, социални предприемачи, НПО и т.н.,  обясни Тодорова.

"Тази година форумът е под надслов "Има ги" и се фокусира върху младите хора, т.нар. поколение Y. Ще имаме млади лектори и млади водещи, както и малка музикална изненада".

"Нашата мисия е да променим нагласите на обществото, че глухите хора не са хора с увреждания, а хора, като всички останали, но със специфични потребности, каза от своя страна един от лекторите на Форум "Ключ" Ашот Дарандонян, председател на Фондация "Заслушай се". "А специфичните потребности са по-скоро възможности. Например, ние можем да четем по устни, знаем жестов език, много по-добре визуализираме информацията, периферното ни зрение е доста по-развито. Опитваме се да покажем положителните страни на това да не чуваме. Нашата мисия е в две основни направления - да се осигурява достъпна среда чрез средствата на технологиите, както и медиите при поискване да предоставят субтитри в реално време".

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт