Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Всеобхватният аспект на иновациите – дори и в правото

Сам Мюлър, Hague Institute for Innovation of Law, Бизнес старт, 31.03.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

„Иновациите в правото, най-просто казано, са намирането на нови начини за предоставяне на справедливост за повече хора и повече бизнеси. Един пример, който много обичам да давам: ако пренесете един лекар от преди 150 години в съвременна болница, той няма да има представа какво да направи. Ако пренесете обаче един адвокат също от преди 150 години, той няма да има особени проблеми да започне работа веднага, защото нищо не се е променило особено. Смятаме, че технологиите и науката са напреднали много повече и вече има много по-добри начини за предоставяне на справедливост на хората.

Това заяви в предаването „Бизнес Старт“ с водещ Иван Нончев Сам Мюлър, Hague Institute for Innovation of Law. Темата – всеобхватността и многопластовостта на иновациите, дори и в приемания за консервативен свят на юриспруденцията.

„Има много изследвания, които показват, че в дългосрочен план светът е станал по-мирен  като цяло. Въпреки това все още има огромни предизвикателства. Едно от най-големите е върховенството на закона. Това върховенство се корени в културата, в промяната на поведението на хората. Няма как просто с приемането на един закон обществото да се промени, трябва да се промени мисленето. Трябва да се търсят иновативни начини, подходи и технологии, за да използваме най-новото, което ни предлага науката“, добави гостът в студиото.

Вижте видеото с целия разговор:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт