Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Данните и предимството да умееш да работиш с тях

Серги Сергиев съосновател на Data Science Society, Константин Халачев, Виктор Сендеров, победители в Dataton, Бизнес старт, 31.03.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Стартирахме организацията Data Science Society преди повече от две години с идеята да подпомагаме натрупването на знания в технологичния сектор, както между образованието, така и между бизнеса и науката. Преминахме през доста етапи, като Dataton (първото в Централна и Източна Европа състезание за хора, занимаващи се с обработка на данни) дойде от само себе си. Сметнахме, че не е проблем експерти на различно ниво биха отделили време и работили по проекти, където могат да натрупат повече знания, като същевременно споделят ноу-хау и опит.

Това каза в „Бизнес старт“ с водещ Велко Каменов съоснователят на Data Science Society Серги Сергиев. Тема в минутите след 8:30 – проведеното през уикенда първо по рода си не само у нас, но и в цяла Източна и Централна Европа състезание по обработка на данни. Гости в студиото бяха и победителите от дебютното издание – Константин Халачев и Виктор Сендеров.

„Революцията вече се случва. В автомобилната индустрия например в момента много се говори за автономни автомобили. Това за последните пет години се разви изключително много. Толкова много, че в момента почти всичките производители са приели, че това ще се случи. Вече на места има и регулации. Има експерименти, като е напълно обозримо след пет или десет години да имаме напълно самоуправляващи се автомобили“, каза от своя страна Халачев.

„В България масивите от данни започват да навлизат с много голяма интензивност. Доказателство за това е и самия Dataton, на който имаше над 10 компании. Виждам много голям интерес от български фирми, както и от чуждестранни такива, които се намират в България“, отчете Сендеров.

Подробен коментар по темата, както и повече за проектите-лауреати на Dataton вижте тук:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт