Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Бизнесът иска облекчена форма на прекратяване на британското членство в ЕС

Катерина Краева от БББА в Бизнес старт, 29.03.2017

Катерина Краева от БББА. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Катерина Краева от БББА. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Проучване в рамките на британските търговски камари в Европа, сред които е и БББА, показва, че по-голямата част от бизнеса се застъпва за облекчена форма на прекратяване на членството на Великобритания в ЕС. Това коментира Катерина Краева от Британско-българската бизнес асоциация (БББА) в ефира на "Бизнес старт" с Велко Каменов. 

Излизането на Великобритания от ЕС ще се отрази директно и на България като търговски партньор, посочи тя. "До момента между двете държави имаше достъп до един единен пазар, което до голяма степен е предпоставка за по-голяма степен на парични потоци и инвестиции", коментира Краева, допълвайки, че тези фактори трябва да се вземат предвид. 

Наблюдава се разграничаване на политическата воля от тази на избирателите, коментира още тя по повод на спекулациите за отделянето на Северна Ирландия и Шотландия. "Динамиките в Северна Ирландия до някаква степен са отглас от тенденциите в Шотландия. Не се очаква да има стимул вътре в политическите и бизнес маси за подобно отделяне", поясни експертът. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт