Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Uber възстановява програмата си за автономни автомобили

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Бизнес старт, 28.03.2017

Шофьор използва Uber Technologies Inc. на смартфона си в колата. Мадрид, 13 януари 2017. Photographer: Angel Navarrete/Bloomberg Шофьор използва Uber Technologies Inc. на смартфона си в колата. Мадрид, 13 януари 2017. Photographer: Angel Navarrete/Bloomberg

През последните 3 месеца Uber се замеси в сериозни скандали. Този път обаче се оказа, че компанията няма вина за последния от тях. Става дума за катастрофата от петък (24 март) с автономен автомобил Volvo, който беше опериран от компанията и се преобърна преди 3 дни в Аризона. След това Uber замрази временно програмата си за автономни автомобили, но се оказа, че в понеделник тя е възстановила тази програма в Калифорния и планира да го направи и в Темпе, Аризона и в Питсбърг, Пенсилвания.

Това каза в рубриката „Технологичен коментар“ в предаването „Бизнес старт“ с водещ Велко Каменов главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов.

„Това ще стане по-късно тази седмица след като от полицията и от компанията са провели разследвания и са категорични, че автомобилът на Uber не е бил виновен за инцидента. Оказва се, че колата е била в режим на автономно движение по време на катастрофата, като в нея е имало инженер на Uber, както и шофьор на предната седалка, което е стандартно изискване за самоуправляващи се автомобили“, допълни той.

„Самият инцидент, в който са участвали и два други автомобила, е бил причинен именно от един от тях, който не е успял да спре при завой и се е блъснал в автомобила на Uber”, каза ще Попов.

Подробности по темата, както и още новини от света на високите технологии, вижте тук:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт