Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Избори 2017 - не е важно какви са картите, а кой ги брои

Григор Сарийски в Бизнес старт, 27.03.2017

Григор Сарийски, Икономически институт към БАН. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Григор Сарийски, Икономически институт към БАН. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Важно е не какви са картите а кой ги брои. В икономическата политика на България трудно могат да се очакват промени. Това каза Григор Сарийски от Икономическия институт към БАН в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. Това, което се случи вчера бе, че българският гласоподавател гласува до голяма степен по инерция и това бе причината да се повтори до голяма степен съществуващата политическа конфигурация, каза гостът. 

Нищо съществено няма да се промени в икономическата при новото управление на ГЕРБ, защото програмата на партията "не е програма, а прогноза", заяви Сарийски. Той посочи, че следвайки параметрите в програмата ще се постигне увеличение на БВП с около 4%, което е "естественият ход на събитията и ни най-малко няма да промени положението на масата от обществото". "Защото в България има около 3 млн. души в риск от социално изключване. Ако те бяха представени в този парламент, то тогава БСП трябваше да получи около 50% от местата в Парламента".

Коя е партията, която защитава частната собственост - ГЕРБ или БСП? Защо нямаше ревизии на приватизационни сделки? Защо ако патриотите се коалират с ГЕРБ ще означава че те отстъпват от своята програма? Кои бяха силните и слабите страни на платформата на БСП? Спечелването на толкова голям процент от страна на БСП бележи ли края на неолибералната епоха в развитието на икономиката?

Вижте: Снимките от изборите.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт