Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Кампаниите на партиите в Избори 2017 бяха шумни, като дребни експлозии от пиратки

Д-р Александър Христов в Бизнес старт, 27.03.2017

д-р Александър Христов, ПР-експерт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria д-р Александър Христов, ПР-експерт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Предизборната кампания на партиите бе изключително вяла и причина за това е, че партиите нямат пари - един цикъл от избори през няколко години все пак изисква сериозен ресурс и в момента политическите сили се насочиха към по-дребни, но финансово ефективни решения. Това каза д-р Александър Христов, ПР-експерт, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов. 

"Кампаниите бяха шумни, но на ниво дребни експлозии от пиратки, тип клипове самоделки".

Не видяхме нищо ново в социалните мрежи и като цяло в кампаниите на партиите, категоричен бе гостът. "За това трябва време, за това трябва професионализация. Това, което е важно за аудиторията да се види е управлението на диалога. Политическите партии не влизат в дискусия в социалните медии".

Не може високата активността във Facebook да се пренася автоматично и да се счита за успех на определена политическа партия, каза още гостът в своя коментар за представянето на политическите партии в България по време на предизборната кампания в социалните медии. По думите му няма как да се отчитат негативните реакции, както и използването на т.нар. интернет "тролове".

"Едно е интеракцията в предизборната кампания, друго е поведението на изборите. Има една голяма група хора, които не влизат в интеракции в интернет, но отиват след това да гласуват".

Социалните мрежи са насочени към младите хора, а младите не са политически активни, обясни още гостът. "Това е световна тенденция. Интеракциите в интернет се случват от партийното ядро. Това са хората, които коментират, споделят, участват в дискусии и т.н.".

Защо Twitter е най-добрата платформа за политически послания? Какъв е проблемът на този канал в България? Затворени ли са партиите в черупки на елитаризъм, което не им дава възможност да комуникират с хората на езика на избирателите?

Вижте целия коментар:

Гледайте снимките от изборите.

Последни новини
Още от Бизнес старт