Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Samsung с прочувствено извинение към акционерите си

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Бизнес старт, 24.03.2017

Вицепрезидентът на Samsung Куон О-Хюн по време на срещата с акционерите. Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg Вицепрезидентът на Samsung Куон О-Хюн по време на срещата с акционерите. Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Samsung Electronics отправи официално извинение към своите акционери за това, че се е забъркала в толкова тежки скандали през последните месеци, които засегнаха бизнеса на компанията. Един от тях доведе и до ареста на президента на корпорацията, който е управляващ лидер в момента. Същевременно станахме свидетели и на кризата с Galaxy Note 7, който беше изтеглен от пазара, защото се самозапалваше.

Това каза в редовната рубрика „Технологичен коментар“ в предаването "Бизнес старт" с водещ Иван Нончев журналистът от Investor.bg Елена Кирилова. Основната тема днес бяха динамиките около скандала за даване на подкупи и търговия на влияние от страна на Samsung в Южна Корея, както и извинението към акционерите на компанията от страна на вицепрезидентът й Куон О-Хюн.

„Южнокорейският технологичен гигант обеща да подобри управлението си на фона на натиска от инвеститорите. Извинението беше поднесено от вицепрезидента на компанията Куон О-Хюн на срещата, състояла се в Сеул. Той заяви, че компанията ще се опита да преструктурира бизнеса си по начин, по който в бъдеще да бъде възможно най-ефективна“, резюмира още тя

„Съжалявам за скандала (за търговия с влияние – бел.ред.), не сме плащали подкупи под формата на дарения. Извинявам се още веднъж за грешката с Galaxy Note 7 миналата година. Това беше провал, който възникна от опита с нови технологии“, предаде думите на О-Хюн Кирилова.

„От своя страна акциите на Samsung паднаха с 1%, като това беше в резултат от срещата с акционерите“, допълни журналистът от Investor.

Целия технологичен коментар вижте тук:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт