Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Рефлационната търговия, стимулирана от избирането на Тръмп, започва да замира

Пазарен коментар на Ришаад Саламат, Bloomberg TV Hong Kong, Бизнес старт, 24.03.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Всичко се свежда до това дали президентът Тръмп ще успее да спази обещанията си за разходи и намаляване на данъците. Рефлационната търговия, стимулирана от избирането му на поста, започна да замира през март. Администрацията е все още далеч от осъществяване на обeщанията си за политики за икономически ръст, които подкрепиха акциите и долара.

Това каза в пазарния си коментар от Хонкогнг Ришаад Саламат от Blommberg TV Hong Kong в предаването „Бизнес старт“ с водещи Иван Нончев и Велко Каменов.

Въпреки това имаме широко позитивно начало на деня в азиатско-тихоокеанския регион днес, но картината е нееднозначна. За първоначалната еуфория са виновни събитията в САЩ.

Във Вашингтон се показаха сигнали сред Републиканците, че може би те ще успеят да прокарат своя закон за здравеопазването под един или друг начин. Това навява инвеститорите на мисълта, че Тръмп ще успее да реализира и други части от програмата си.

Фокус бе обърнат и върху валутните пазари в Азия и региона. „В Япония акциите се покачват, стъпвайки на слабата йена. Nikkei се покачва с 0,75%. В Австралия пазарите затвориха с 0,79% покачване. Шанхай и Хонконг са най-добрия пример за противоречивото естество на търговията на азиатските пазари. Шанхай е с 0,8% надолу, Ханконг също бележи спад.

Целия пазарен коментар вижте тук:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт