Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Земеделието пред нов програмен период

Ася Гочева и Бойко Синапов в Бизнес старт, 23.03.2017

Ася Гочева, изпълнителен директор на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ася Гочева, изпълнителен директор на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Нормативни неуредици задържат средства, които следва да бъдат изплатени на до 5 хил. земеделски стопани. Повод за напрежение сред земеделските производители е реалният риск от провал на кампания по очертаване на площите и подаване на заявленията за подпомагане тази година. Това сигнализира изпълнителният директор на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Ася Гочева в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев. 

15-20 дни от кампанията на българските земеделски производители е загубена, което се дължи на неработещата бюрокрация, коментира от своя страна Бойко Синапов от Националната асоциация на животновъдите. Недоволството на животновъдите е продиктувано от спирането на кандидатстването за европейско финансиране по мерките за агроекология и биоземеделие, което според експертът не е оправдано. 

Какви са очакванията за реколтата през 2017? 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт