Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Там, където науката и бизнесът се срещат

Юлиън Робъртс, Imperial College London и Малкъм Пери, Surrey Research Park, Бизнес старт, 14.03.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Точките на пресичане между науката и бизнеса коментираха в студиото на „Бизнес старт“ с водещ Иван Нончев Юлиян Робъртс, изпълнителен директор на Imperial College London и Малкъм Пери, изпълнителен директор на Сurrey Research Park. Гостите в студиото ще бъдат гост-лектори на предстоящия по-късно днес форум за обмен на наука и иновации, организиран съвместно от британското посолство у нас и „София Тех Парк“.

„Диалогът между научното общество и бизнеса продължава вече стотици години. Предизвикателството е да намерим общ език между изследователите и бизнеса, което е изключително труден процес. Вярваме, че можем да получим най-добри резултати, като позиционираме бизнеса възможно най-близо до науката“, коментира Робъртс.

„Много е важно да изградим този технологичен парк в София, защото това създава една възможност да повторим успехите си от други части на Европа и Америка, където има много по-близки връзки между бизнеса и науката. Процесът за внедряване на технология в съвременното общество е много ясен и смятам, че това е единственият начин да се съберат на едно място университети и бизнес общества“, добави Пери.

„Инициативата може да дойте от много различни места – ако сте корпорация и имате нужда даден проблем да бъде решен, то тогава се обръщате към научните общества. Много усилия биват влагани в процеса на пренос на технологията на пазара. Това става по различни начини, чрез различни партньорства, и ако успеем да внедрим правилните умения, то проблемите ще могат да бъдат решени много по-лесно“, добави от своя страна изпълнителният директор на Imperial College London.

“Изключително е важно да бъдат преследвани целите, да го няма страхът от провала. Мисля, че университетите имат много важна роля в този процес. Младите хора, излизащи от образователните институции, разбират този процес, така че мисля, че е важно да се изградят тези структури, както вече и правим“, каза Пери.

Целият разговор вижте тук:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт