Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Политическият риск е новото модерно на финансовите пазари

Николай Ваньов, финансист, Бизнес старт, 08.03.2017

Николай Ваньов, финансист. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Николай Ваньов, финансист. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ръстът на капиталовите пазари се случва въпреки привнесената волатилност от реториката на американския президент Доналд Тръмп. Това коментира финансистът Николай Ваньов в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев. 

Фундаментът на пазарите е изключително положителен, посочи той. "Свободният кеш най-накрая започва да се намества сериозно на капиталовите пазари с оглед на повишените инфлационни очаквания по целия свят", отбеляза Ваньов. 

Според финансиста до края на тази година в еврозоната ще започне приключване на количествените улеснения. Ръстът на акциите, стимулиран от ликвидността и допълнителните пари в икономиката в един момент, има вероятност да бъде изтрит, допълни той. 

Политическият риск е новото модерно нещо на финансовите пазари, коментира още Ваньов. Възможно е да видим трусове вследствие на определени политически решения предвид предстоящите избори в редица страни в Европа. Добрата новина е, че се наблюдава известно намаляване на обществена подкрепа за популистки кандидати и отдръпване на политическия риск, посочи финансистът. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт