Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Бизнесът в България е оптимистично настроен за 2017

Орлин Хаджийски, PwC България, Бизнес старт, 06.03.2017

Орлин Хаджийски, PwC България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Орлин Хаджийски, PwC България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българските представители на бизнеса са по-оптимистично настроени за 2017. Това коментира Орлин Хаджийски от PwC България в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев. 

По думите му представителите на бизнеса са започнали да се адаптират към настоящата среда и това вероятно намира отражение в увеличения процент на оптимизъм.

Българските представители на бизнеса ще действат по-смело и оптимистично, което се вижда от нагласите им да наемат повече служители, както и да не предприемат програми за намаляване на разходите, отбеляза той. 

Основното притеснение на представителите на бизнеса в България е свързано с бъдещето на еврозоната, посочи Хаджийски. Докато преди решението на британците да напуснат ЕС страховете бяха по-имагинерни, след това събитие - те вече са напълно реални, допълни той. 

Друго притеснение, което се забелязва сред представителите на бизнеса за първи път тази година е възможността за увеличаване на данъците в България, обясни експертът. "Самото говорене на тази тема създава несигурност и непредвидимост относно функционирането на една добре работеща система", коментира той. 

Промени ли се начинът, по който вземат решение българските мениджъри? Станаха ли корпоративните мениджъри по-предпазливи в последните няколко години? 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт