Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

С деца на музей

Мария Киселова, мениджър на Музейко, Бизнес старт, 03.03.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Как да привлечем най-малките към науката и историята коментира в студиото на Бизнес старт с водещ Иван Нончев мениджърът на Музейко Мария Киселова.

Какво е Музейко? „Децата учат чрез игра, това е основното нещо, което правим. Все по-трудно ми е да го обясня, защото имам толкова много съдържание на тези 2 хил, кв. м. на които е направен Музейко. Експозициите са разположени на 3 етажа – минало, настояще и бъдеще. В миналото се разглеждат археология, палеонтология, геология. На настоящето имаме връзката между построения град и природата, което е в директна връзка със самата сграда“, каза Киселова.

Какъв е възрастовият диапазон на децата, посещаващи Музейко? „Основно деца между 6 и 12 години, за да не се страхуват от науката, да могат да я усещат, да могат нашите колеги да разговарят с тях“, отчита тя.

Има различен подход за различните възрастови групи, каза Киселова. „Използваме най-новите техники за разказване на истории, на демонстрации, имаме научни закачки по етажите, правим множество опити“, допълни тя.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт