Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Къде е мястото на изкуствения интелект

Христо Ласков, IT специалист, Бизнес старт, 28.02.2017

Христо Ласков, IT специалист. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Христо Ласков, IT специалист. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Технологията може да бъде страхотен инструмент в ръцете на хората, стига да бъде използвана за правилни цели. Това коментира IT специалистът Христо Ласков в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев. 

По думите му изкуственият интелект би могъл да бъде контролиран, тъй като позволява задаването на определени рамки, които не би могъл да надскочи.

"Изкуственият интелект има набор от действия, които би могъл да извърши, както и информация, която би могъл да изучи и изследва. Оттам нататък той не би могъл да надскочи определени граници освен ако не му бъде позволено изрично", обясни IT специалистът.  

Ласков коментира още доколко изкуственият интелект може да замени човешкия фактор. "Човекът е този, който взема финалното решение, като филтрира информацията, която му се предоставя от автоматизирани инструменти на база изкуствен интелект", отбеляза той. "Система за информационна сигурност би могла да заподозре специфично поведение на потребител в мрежата, но накрая човекът взема решението", даде пример той. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт