Huawei и LG Electronics под светлините на прожекторите на конгреса в Барселона

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Бизнес старт, 27.02.2017

Смартфонът P9 на Huawei Technologies Co., представен в Лондон на 6/4/2016. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg Смартфонът P9 на Huawei Technologies Co., представен в Лондон на 6/4/2016. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Китайският технологичен концерн Huawei и корейският LG Electornics се борят да попаднат под централния прожектор на Световен мобилен конгрес в Барселона тази година, след като Samsung представя само таблети, а американският технологичен гигант Apple традиционно отказва да участва в подобни изложения. Това може да е шансът на двете компании да изпъкнат пред конкуренцията си. Това каза в своя технологичен коментар главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

След редица месеци на какви ли не спекулации корейският концерн LG най-сетне представи своя LG G6. С новия си флагман корейците залагат на сигурното, като се отказват от модулния дизайн и кожения гръб за сметка на стилна и здрава конструкция от стъкло с метална рамка. Така телефонът губи част от отличителните си черти, но може би се доближава повече до онова, което желае масата потребители.

LG G6 се оказва и първият топ модел от новото поколение телефони с екран практически без рамки. 5,7-инчовият дисплей е огромен, но в същото време апаратът е изненадващо компактен. 

С какво ще ни изненадат новите модели на Huawei?

Вижте целия коментар във видеото:

 

Вижте снимки от Световния мобилен конгрес в Барселона.

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути