Facebook прегръща агресивната реклама

Технологичен коментар на Бойчо Попов, гл. редактор Investor.bg, 24.02.2017

Логото на Facebook Inc. на екраните в офисите на Facebook в Лондон, Великобритания. 8/10/2016. Photographer: Jason Alden/Bloomberg Логото на Facebook Inc. на екраните в офисите на Facebook в Лондон, Великобритания. 8/10/2016. Photographer: Jason Alden/Bloomberg

Най-актуалните новини от света на високите технологии представи в предаването Бизнес старт с водещ Иван Нончев главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов.

В началото на разговора бе поставен акцент върху новата рекламна политика на социалната мрежа Facebook. „Още през януари стана ясно,че Facebook ще въведе рекламни прекъсвания по време на видеата на своите медийни партньори. Компанията дълго време успокояваше потребителите си, че няма да налага агресивна рекламна кампания. От друга страна медийните партньори са тези, които притискат социалната мрежа за монетизирането на видеосъдържанието под някаква форма. Ето защо късно вчера Facebook съобщи, че ще започне с рекламно съдържание в средата на видеоклиповете – т.нар. mid-roll реклами“, обобщава „горещите“ новини около най-голямата социална мрежа в световен мащаб Попов.

„Това представлява доста добра новина за издателите, които изпитваха трудност да монетизират своето видеосъдържание. Социалната мрежа позволява на потребителите и издателите да правят пари от брандирано съдържание – клипове, създадени за маркетинг цели. Но CEO-то на компанията Марк Зукърбърг досега настояваше да няма тези т.нар. pre-roll реклами, които са стандарт в рекламната индустрия“, допълва главният редактор на Investor.bg.

Вижте видеото с подробен коментар за нововъведенията във Facebook, поредните съдебни неприятности на Uber и конфликта между Amazon и американската прокуратура:

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути