Tesla започва да произвежда Model 3 от юли

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Бизнес старт, 23.02.2017

Снимка: Christopher Goodney/Bloomberg Снимка: Christopher Goodney/Bloomberg

Tesla ще стартира производството на първия си електрически автомобил за средната класа през юли. Това обяви компанията на технологичния милиардер Илон Мъск след края на борсовата сесия в сряда, 22 февруари. Очаква се през септември Model 3 да мине в серийно производство, каза в своя технологичен коментар главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

С помощта на Model 3 годишната продукция трябва да се покачи до 500 000 броя до 2018, а до 2020 - до 1 млн. коли. През миналата година компанията произведе 84 000 автомобила. Tesla отчете, че има 373 000 предварителни заявки за Model 3 към май, откогато са последните данни.  

Apple обяви, че ще открие новия си кампус през април и ще има нужда от шест месеца, за да настани всичките си служители в обвитата от стъкло сграда, наподобяваща космически кораб. Офис сградата от 175 акра (над 708 хил. кв. м), която се нарича Apple Park, бе един от последните проекти на съоснователя на Apple Стив Джобс. Концернът не разкрива цената на новия кампус, но според различни спекулации тя е в размер между $3 млрд. и $5 млрд.

Вижте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути