Разследват Microsoft заради Windows 10

Технологичен коментар, 22.02.2017

Магазин на Microsoft Corp. Белвю, САЩ. 26.01.2017. Снимка: David Ryder/Bloomberg Магазин на Microsoft Corp. Белвю, САЩ. 26.01.2017. Снимка: David Ryder/Bloomberg

Американският софтуерен концерн Microsoft Corp. се изправя пред координирано разследване от страна на европейските регулатори за неприкосновеността на личния живот, след като не успя да направи достатъчно, за да отговори на техните опасения по отношение на събирането и обработката на данните на потребителите след поредицата от промени в Windows 10 през миналия месец. Това каза в технологичния си коментар Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. 

Американският технологичен стартъп Uber Technologies Inc. разшири своята програма за самостоятелно движещи се автомобили в Темпе, Аризона, втория по големина град на щата, където клиентите ще могат да тестват автоматизираната технология на компанията за споделени пътувания, каза още Попов.

Snap, собственикът на популярното чат приложение Snapchat, проведе първата си среща с инвеститори, в опит да привлече тези в Лондон да подкрепят нейното първично публично предлагане. Всичко това се случва на фона на опасенията за растежа на броя нови потребители на компанията, оценката и корпоративното ѝ управление.

Още технологични новини четете на Investor.bg.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути