Toshiba продава част от най-печелившия си бизнес, за да се спаси от колапс

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Бизнес старт, 21.02.2017

Снимка: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg Снимка: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg

Най-важните акценти от света на високите технологии коментира в ефира на Бизнес старт с водещ Иван Нончев журналистът от Investor.bg Елена Кирилова.

„Продължаваме да следим сагата около Toshiba и нейните финансови затруднения. Компанията обяви, че иска да набере поне 3 млрд. йени или $8,8 млрд. от продажбата на мажоритарен дял от нейния бизнес с чипове. Целта на компанията е да избегне по-нататъшни финансови проблеми, като това се случва в момент, в който тя отписа $6, 3 млрд. във връзка с придобиването на американска компания за ядрена енергетика. Звеното за чипове пък, което прави компоненти за смартфони и таблети, е най-високо оценяваният бизнес на компанията към този момент“, обобщава Кирилова.

Обърнато бе внимание и на предстоящото първично публично предлагане на компанията- разработчик на SnappChat – Snapp. „Компанията се готви доста активно за своето първично публично предлагане, като организира редица срещи с инвеститори. Първата такава среща беше в Лондон, като предстоят срещи в Ню Йорк, Бостън и Сан Франциско. По време на срещата в Лондон инвеститорите следиха много внимателно какво коментира CEO-то на компанията. Част от присъстващите са били разочаровани, че той не е дал никакви прогнози за бъдещите приходи, както и за дела, който компанията ще получава от реклама. Други пък са недоволни, че самата сесия е протекла в размяна на въпроси и отговори, без да бъдат представени очилата, които компанията представи през миналата година в САЩ“, коментира журналистът от Investor.bg.

Целият коментар вижте тук:

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути