Лидерът на Samsung бе арестуван в Южна Корея

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Бизнес старт, 17.02.2017

Лидерът на Samsung Group Лий Дзие Юн. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Лидерът на Samsung Group Лий Дзие Юн. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Лидерът на Samsung Group Лий Дзие Юн беше арестуван рано днес във връзка с предполагаемата му роля в корупционния скандал по високите етажи на властта в Южна Корея. Всичко това представлява поредният сериозен удар по най-големия производител на смартфони и чипове за памет в света, предават световните агенции. 

Лий е заподозрян в скандала с търговия за влияние, който доведе до отстраняването на президента Пак Кън-хе през декември. Ако това решение бъде признато от Конституционния съд, това ще направи Пак първия демократично избран лидер, принуден да напусне. Това обяви в своя технологичен коментар Елена Кирилова от Investor.bg в ефира на "Бизнес старт" с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria.

Акциите на Samsung Electronics понижиха стойността си с 1,1%, докато тези на Samsung CT&T, де факто холдингова компания на Samsung Group, също поевтиняха. Цената им спадна с 2,8%.

Snap Icn. определи оценката за първичното си публично предлагане между $19,5 млрд. и $22,2 млрд., като това може да се превърне в третото по големина технологично IPO през последното десетилетие.

Вижте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути