Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Как българските продукти могат да надвият вноса

Десислава Димитрова от Slow Food и Гавраил Гавраилов от Local Food, Бизнес старт, 17.02.2017

Гавраил Гавраилов от Local Food (вдясно), Десислава Димитрова от Slow Food (в средата) и Йоанна Николова (вляво). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Гавраил Гавраилов от Local Food (вдясно), Десислава Димитрова от Slow Food (в средата) и Йоанна Николова (вляво). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Освен че дават на потребителя разнообразен избор, местните храни са и възможност за развитие на малките населени места, където в момента има обезлюдяване. Трудностите идват от факта, че все още европейските регламенти се прилагат у нас много механично. Това обяви Десислава Димитрова от Slow Food, която заедно с Гавраил Гавраилов от Local Food коментира темата за бъдещето на занаятчийските храни в страната, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

На 22 февруари 2017 в Пловдив ще се проведе панаир AGRA, в който ще вземат участие редица производители и ще има конференция, на която ще бъдат представени европейският опит по тази тема, изискванията по отношение на безопасността на храните и перспективите за развитието на сектора.

Гавраилов посочи, че в целите на проекта е заложено да бъде поощрявано стартирането на нови бизнеси и да им се осигури експертна помощ. По думите му все още няма подходящо законодателство в тази посока, което да създава добри предпоставки и да намали регулациите, за да могат младите хора по-лесно да излязат на пазара.  

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт