По всичко изглежда, че Yahoo скоро ще има нов собственик

Технологичен коментар на на Елена Кирилова, Investor.bg, 16.02.2017

Снимка: Noah Berger/Bloomberg Снимка: Noah Berger/Bloomberg

Актуалните новини около сделката за придобиването на Yahoo от Verizon, противоречивите финансови резултати на китайската технологична компания Lenovo и инвестиционните планове на Spotify коментира в предаването Бизнес старт с водещ Йоанна Николова Елена Кирилова от Investor.bg.

„Очевидно сделката между Verizon и Yahoo ще бъде осъществена, но Verizon не е успяла да договори такова намаление на цената, каквото искаше. Сумата ще бъде намалена с между $250 и $350 млн., а първоначално договорената сума беше $4,83 млрд. Това намаление в цената е свързано с хакерските атаки, които Yahoo обяви през миналата година, и които са се случили през 2013 и 2014. Идеята на Verizon бе да оцени щетите от тези атаки, като прецени дали има нужда от първоначалната цена“, обобщава Кирилова.

„Очаква се сделката да бъде приключена по-късно тази седмица, твърдят източници, запознати с процеса“, допълва още тя.

Засегната бе и темата за противоречивите резултати във финансов план на базираната в Пекин технологична корпорация Lenovo. “Изключително разочароващи резултати на Lenovo. Компанията отчете спад от 67% на своята нетна печалба за третото тримесечие. Всичко това е свързано с ограниченията, свързани с предлагането и лошата макроикономическа обстановка. Печалбата е спаднала до $98 млн. от $300 през същия период година по-рано“, информира Кирилова.

„Шведската музикална streaming услуга Spotify ще премести своята централа в САЩ и ще увеличи повече от 2 пъти своята работна сила в страната. Това ще се случи в рамките на следващата година. Spotify, която е една от най-високо оценяваните стартиращи компании, финансирани с рисков капитал, обмисля и листване на американската борса“, каза още журналистът от Investor.bg.

Целият коментар вижте във видеото:

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути