Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Брандовете трябва да стават все по-гъвкави

Консултантът по управление на брандове Ваня Бабанин, Бизнес старт, 16.02.2017

Консултантът по управление на брандове Ваня Бабанин. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Консултантът по управление на брандове Ваня Бабанин. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Брандовете трябва да са все по-гъвкави, за да отговорят на непрекъснато променящата се среда. Заради промените и дигитализацията се наблюдава тотално сливане на различните сфери в бизнеса. Ако преди сме имали ясно разделение между отделните звена, сега успешният начин на управление на брандовете е да се правят екипи, които събират различните гледни точки. Това коментира консултантът по управление на брандове Ваня Бабанин в ефира на "Бизнес старт" с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите й се наблюдава все по-растяща нужда от напасване на офертите на компаниите към конкретните потребители, като все по-усилено се говори за индустрия 4.0 и се въвеждат системи за изследване на потребителските навици. 

"Дигитализацията дава един постоянен поглед не само върху това какво искат потребителите, но и върху това как се осъществяват процесите в самата организация", допълни тя. 

Бабанин коментира и основните рискове за компаниите през годината. 

"На първо място е страхът от прекъсване на бизнеса, включително на веригата на доставки. Рискове има и от сложността да се управляват служители от 3-4 различни поколения. Наред с чисто физическите  – природни бедствия, аварии, през последните години набират скорост и рисковете, свързани с дигитализацията на бизнеса, тоест някоя от системите да спре да функционира нормално.

Колко важни са служителите на компанията за увеличаване на стойността на бранда и как се оценява тя?

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт