Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Санкциите срещу Русия едва ли ще бъдат отменени в близко бъдеще

Журналистът Валери Тодоров, Бизнес старт, 15.02.2017

Журналистът Валери Тодоров. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Журналистът Валери Тодоров. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В по-голямата част от страните в Източна и Западна Европа се говори за отмяна на санкциите срещу Русия, но това не означава, че в близко бъдеще може да се изработи линия, която да даде резултат. Все още няма натрупване на фактори, които да осигурят смекчаване на противопоставянето между САЩ и Русия независимо от волята на двамата лидери. Това коментира журналистът Валери Тодоров в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

Според него в момента е интересно да се инвестира в Русия първо, заради очакванията и второ, заради ситуацията вътре в страната. Тодоров коментира и какъв е ефектът на санкциите върху руската икономика. 

"В периода на преход Русия свикна вместо да развива собствени производства, да внася стоки от чужбина на умерени цени. Това повиши стандарта на живот в страната и позволи на руския бизнес свободно да инвестира капитали навън. Сега има един полезен момент - изтичането на капитали от Русия беше рязко свито, беше мотивирано развитието на собствени производства, което мобилизира бизнеса и политиката", обясни журналистът.

По думите му най-потърпевши от санкциите са страните от Източна Европа, които няма как да преустроят икономиките си така, че да не са зависими от обмена с Русия. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт