Правният казус на Samsung тепърва ще търпи развитие

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Investor.bg, 15.02.2017

Снимка: Jean Chung/Bloomberg Снимка: Jean Chung/Bloomberg

Не винаги новините от света на високите технологии са позитивни. Продължаващата сага със съдебните неприятности около корейския технологичен конгломерат Samsung обобщава в предаването Бизнес старт с водещ Иван Нончев журналистът от Investor.bg Елена Кирилова.

„Разследването срещу Samsung за търговия с влияние продължава. Сега южнокорейските специални прокурори искат отново да бъде издадена заповед за арест на лидера на Samsung Group Лий Дзие Юн. Подобно искане имаше и преди, но то бе отхвърлено от съда в Сеул, като не се стигна до арест. Лий, който е трето поколение лидер на корейския конгломерат, отрече всички обвинения, след като вчера беше разпитван в продължение на 15 часа от специалната прокуратура. Обвинението също така настоява за ареста на директора на Samsung Electronics Парк Санг Джин“, обобщи най-актуалните новини около неприятностите на корейската компания Кирилова.

„Ако в крайна сметка Лий Дзие Юн бъде арестуван, това може да доведе до сериозни главоболия за Samsung Group, като може да попречи на част от ключовите стратегически решения на компанията – преди всичко за сливания и придобивания, както и за бъдещи големи инвестиции“, допълва тя.

Кирилова засегна и темата за готвеното ново приложение на Facebook, свързано с област, в която компанията не е традиционно представена – телевизионните услуги. „Очевидно Facebook иска да разшири бизнеса си в доста посоки, като сега пуска ново приложение за „умни“ телевизори, което ще помогне на потребителите на социалната мрежа да гледат видео на по-голям екран, а приложението ще се появи съвсем скоро в продажба. Потребителите ще могат да „скролват“ в своите списъци с новини, като същевременно да гледат видеа в „таймлайна“ във Facebook. Освен това звукът ще се пуска и спира, когато потребителят „скролва“ видеата, докато до момента те появяваха, но без звук, който беше пускан с команда“,

Подробен коментар по горните и други теми вижте във видеото:

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути