Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Тръмп търговията започва да отшумява в Азия

Пазарен коментар на Ришаат Саламат, Bloomberg Хонконг, 14.02.2017

Ришаат Саламат, Bloomberg Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ришаат Саламат, Bloomberg Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Тръмп търговията започва да отшумява навсякъде. Перспективите изглеждаха добри в началото на деня. Индексите в САЩ достигнаха рекордни височини. В момента обаче всичко върви песимистично. Това каза пазарният анализатор Рашаат Саламат, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Йоанна Николова и Иван Нончев. 

"Дори и реалните признаци на рефлация не можаха да изкарат биковете на пазара в Китай. Индексът на производствените цени се повиши повече от очакваното - с 6,9% спрямо януари миналата година. Междувременно потребителските цени са нараснали с 2,5%, подкрепени от едноседмичната почивка по време на лунната нова година".

Акциите на Toshiba потънаха с над 9%, след като компанията пропусна датата планирана за обявяване на печалбите. Ситуацията се влоши и от това, че те отказаха да определят нова дата за обявяване на отчета, каза Саламат. "Компанията се подготвя да обяви отписване на около 6 милиарда долара от своя бизнес с ядрени съоръжения, заради надвишаване на разходите в американското поделение на Тошиба. Някои твърдят, че това може и да бележи края на пътя за уважаваната компания".

На другия край на скалата е TVB, чиито акции скочиха с 13%. Хонконгския безплатен телевизионен канал подслади предложението си за обратно изкупуване, след като получи непоискано предложение за придобиване на 30% от компанията от TLG.

Вниманието вече се насочва към председателя на Фед, Джанет Йелън, която ще се яви на редовното си изслушване от Конгреса след няколко часа.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт