Съдебните проблеми на Samsung за търговия на влияние продължават

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Investor.bg, 13.02.2017

Снимка: Jean Chung/Bloomberg Снимка: Jean Chung/Bloomberg

Най-важното от света на високите технологии коментира в предаването Бизнес старт с водещ Иван Нончев Елена Кирилова от Investor.bg.

Конгломератът Samsung Electronics се изправя пред нови проблеми, свързани със скандала с търговия на влияние в Южна Корея, който се разгоря през последните месеци. Лидерът на компанията Лий Дзие Юн отново се яви на разпит пред специализираната прокуратура, като част от по-голямото разследване на този скандал, довел до отстраняването на президента на страната Парк Гън-хе“, обобщава Кирилова. Обвиненията на специализираните прокурори към SEO-то на Samsung Лий Дзие Юн са свързани с подозрения за даване на подкупи в размер около $37 млн. на компании, свързани с президента, в замяна на подкрепа за предстоящо корпоративно сливане, коментира още тя.

Кирилова засегна и казуса с напускането на двама ключови члена на мениджмънта на музикалната платформа Sound Cloud. „На фона на огромната конкуренция в музикалната индустрия за кадри, които да насочат streaming компаниите към по-силни връзки със самите лейбъли и изпълнители, Sound Cloud се сблъсква с много сериозни проблеми. Двама от нейните старши директори напускат постовете си – Марк Страйгъл – главен оперативен директор и Маркус Хардър, финансов директор“, информира тя. Базираната в Берлин компания набира средства, но ръководството й отрича излезлите в медиите информации, че финансовото положение е критично, коментира още Кирилова.

Целият коментар вижте във видеото:

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути