Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Къде е мястото на България в плана Юнкер

Любов Панайотова от Фондация Европейски институт, Бизнес старт, 13.02.2017

Любов Панайотова от Фондация Европейски институт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Любов Панайотова от Фондация Европейски институт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

По предварителни оценки средствата по плана "Юнкер" трябваше да привлекат около 300 млрд. евро допълнително. Но резултатите надминаха очакванията и само за 1 година имаме реализация на близо 37% от тази сума, като вече се говори за продължаване на плана и след 2018. Това обяви Любов Панайотова от Фондация Европейски институт в ефира на "Бизнес старт" с водещ Иван Нончев. Bloomberg TV Bulgaria ще бъде партньор на фондацията за  инициатива, посветена на това как българският бизнес да се възползва максимално ефективно от средствата по плана "Юнкер".

В България проектите за малки и средни предприятия изпреварват по-големите и грандиозни начинания. В същото време повечето страни в Западна Европа използват плана "Юнкер" за по-големи проекти.

Панайотова каза още, че България е изключително напред що се отнася до споразумения с финансови посредници и регламентиране на нормативната база и изрази очаквания скоро да има консултативно звено специално за страната и да не се минава през европейски портал.  

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт