Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Огилви: Твърде много бизнеси се конкурират само на база цена

Майк Огилви, бизнес консултант, Бизнес старт, 10.02.2017

Бизнес консултантът Майк Огилви Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Бизнес консултантът Майк Огилви Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

С развитието на изкуствения интелект прекалено много бизнеси си позволяват да се конкурират само по цена. Това заяви бизнес консултантът Майк Огилви в "Бизнес старт" с Иван Нончев. Той е в България по повод събитието "Management for profit", посветено на това как ще се правят пари през 2017.

Ако погледнем обаче големите компании, стартирали от нищото - Starbucks, Apple, Pandora, то те могат да си позволят да вземат повече, защото хората са склонни да дават повече срещу качество, каза Огилви. Темата на днешната конференция е както бизнесите могат да направят, за да се отличат и като последствие от това - да вземат цената, която заслужават, добави той. 

По думите му Brexit не е нужно да бъде твърд за когото и да е било, а това зависи изцяло от волята на лидерите. Политиците в Европа са много слаби и трябва да проумеят, че начинът, по който ЕС е структуриран в момента не работи и трябва да се промени, каза бизнес консултантът.

Вижте повече!

 

Последни новини
Още от Бизнес старт