Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Данъчното обещание на Тръмп възкреси азиатските акции

Ришаад Саламат, водещ на Asia First по Bloomberg, Бизнес старт, 10.02.2017

Монитор, изобразяващ южнокорейските индекси към края на 2016 Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg Монитор, изобразяващ южнокорейските индекси към края на 2016 Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Коментарите от Белия дом възкресиха т.нар. "търговия на Тръмп", след като беше в опасност да се превърне в олелията на Тръмп. В резултат акциите в тази част на света се изстрелват нагоре, като тежко ударени са облигациите и йената. Така обобщи началото на търговската сесия в Азиатско-тихоокеанския регион водещият на Asia First по Bloomberg Hong Kong Ришаад Саламат в "Бизнес старт" с Иван Нончев.

Защо ли - американският президент обеща "феноменален план" да се преустроят бизнес налозите, който ще бъде публикуван до 2-3 седмици, каза Саламат. Пазарите на акции от Япония до Малайзия напредват, без Филипините, които не споделят обичта днес, добави той. 

Така азиатскотихоокеанското поделение на индексът MSCI се върна на най-високото си ниво от юли 2015, каза водещият на Asia First по Bloomberg. Доларът се е запътил към първото си седмично повишение от началото на годината, докато облигациите отстъпват втори пореден ден, добави той. 

Вижте повече!

 

Последни новини
Още от Бизнес старт