Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

За какво най-често търсим стоков кредит

Ралица Захариева, маркетинг мениджър на BNP Paribas Лични финанси, Бизнес старт, 03.02.2017

Ралица Захариева, маркетинг мениджър на BNP Paribas Лични финанси. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ралица Захариева, маркетинг мениджър на BNP Paribas Лични финанси. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Телевизорът продължава да е най-предпочитаната стока за закупуване чрез стоков кредит и прогнозите, че смартфонът ще го измести от първото място не се реализираха. Това обяви Ралица Захариева, маркетинг мениджър на BNP Paribas Лични финанси, в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria. Данните са на база представителна извадка от молби за стоки на изплащане за над 380 хил. стоки. 

През 2016 се наблюдава една интересна тенденция - потребителите са склонни да инвестират по-малки суми за покупка на телевизори и смартфони и по-големи в бяла техника. Отчита се трайно намаление на цените на черната техника, докато при бялата те вървят нагоре. 

Таблетът, който даваше заявки да напредне в класацията и да се задържи, изпадна изобщо. Сред причините за това са, че потребяваните телевизори са смарт, както и тенденцията смартфоните да интегрират все по-големи екрани.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт