Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Защо Тръмп използва 175 000 банера за дигитална реклама при третия дебат

Георги Малчев и Христо Христов, IAB България в Бизнес старт, 01.02.2017

Георги Малчев и Христо Христов, IAB България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Георги Малчев и Христо Христов, IAB България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В дигиталния маркетинг компаниите могат да плащат точно за своя таргет потребител и за това ръстът при него е толкова съществен. Това каза Георги Малчев от IAB България, в предаването "Бизнес старт" на  Bloomberg TV Bulgaria с водеща Йоанна Николова. "Всеки би искал да може да говори по-конкретно на точните хора, за да поръчват повече неговите продукти". 

"Вчера излезе проучването, че около 27% от хората са готови да споделят повече лични данни, включително медицински и финансови, за да получават по-добри условия за покупка на продукти и услуги. 19% за заявили: "Не, няма да давам". Проучването е за цял свят и показва, че в Русия, Бразилия, Китай са по-склонни да споделят информация за себе си, а хората в ЕС, в Германия, във Франция, са по-нежелаещи", каза Малчев.

Доверието към информацията, получавана от телевизията в световен мащаб е 70%, а в Европа - 40%, добави гостът. "Ние сме свикнали с повече канали. Хората в ЕС са презадоволени с източници на информация и предпочитаме източници, които са много по-свързани с поведението". 

Всички говорим за онлайн рекламата и как расте, но все още в България има страшно много бизнеси, за които тя е някак странична, обобщи гостът. 

България е все още на едно от последните места по отношение на дигиталната реклама, но в момента тече дигитализация на бизнеса в България и това ще повлияе и върху дигиталната реклама, каза от своя страна Христо Христов, IAB България

"Тези няколко години, с които изоставаме от Западна Европа и поне 10 години, с които изоставаме от САЩ са добър прозорец локалният бизнес да настрои радара си така, че да хване следващата вълна потребители. Всичко е свързано с потреблението. Интернет рекламата расте, защото потреблението през мобилни устройства расте главоломно с много повече от 20% годишно".

Защо в кампанията на Доналд Тръмп, само при третия дебат, са използвани 175 000 банера за дигитална реклама? 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт