Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Кабинетът е сметнат да не предизвиква кризи

Проф. Михаил Мирчев от УНСС и Нено Димов от Института за дясна политика в Бизнес старт, 27.01.2017

Проф. Михаил Мирчев от УНСС и Нено Димов от Института за дясна политика. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Проф. Михаил Мирчев от УНСС и Нено Димов от Института за дясна политика. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България е свикнала да има повече извънредни, отколкото редовни избори, малко са мандатите, изкарани докрай. Изборите ще бъдат съвсем нормални.Това каза Нено Димов от Института за дясна политика в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев.

"Правителството, което встъпва в длъжност днес, според мен то действително ще бъде балансирано и ще свърши основните си две функции - да подготви парламентарните избори и да ускори действията по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС", каза Димов. 

Това е кабинет, който е сметнат да не се предизвикват кризи до следващия парламент, до организирането на следващата изпълнителна власт, каза от своя страна проф. Михаил Мирчев от УНСС.

"За мнозина кабинетът е доста неочаквано конструиран. Той не прави никаква революция. Не извежда някакви много силни фигури, които да правят неща, като Доналд Тръмп. Той е конструиран консенсусно и балансирано", добави Мирчев.

Правителството е центристки балансирано. До голяма степен то е най-обвързано с партии, които няма да се явят на предстоящите избори. 

Коя е най-противоречивата личност в кабинета? "Отървахме" ли се от "неграмотното" управленско равнище?  Кога трябва да се обсъжда въпроса за промяна на избирателната система на България? Защо промени в избирателната система трябва да се провеждат най-малко 12 месеца преди провеждане на избори? Има ли "пет сигурни участници" в следващия парламент? Как ще се развива новият либерално-консервативен разлом?

Вижте целия коментар:

Последни новини
Още от Бизнес старт