Toshiba се изправя пред трудности

Технологичен коментар на Елена Кирилова, 25.01.2017

Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Target, четвъртата най-голяма верига търговски магазини в САЩ, обяви, че старитра собствена система за електронни плащания. Все още не е ясно кога точно ще стартира тя. Това каза технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова в предаването "Бизнес страт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Йоанна Николова. Новата система ще позволи на потребителите да плащат за стоки, използвайки приложения на своите мобилни устройства. Базираната в Минеаполис компания има над 1800 магазина, всички базирани в САЩ и очевидно това ще е ключовият й пазар.

"Навлизането на компанията на този пазар ще бъде силен тласък за пазара, на който оперират големи играчи, като Apple, Alfabet и Samsung. Walmart обяви още през декември 2015, че пуска своя система за електронни плащания".

Акциите на Toshiba продължават да понижават стойността си през последните дни, докато фирмата се подготвя да отдели поделението си за чипове в отделна компания. Цената на акциите на компанията се сви с 2,2% до 254 йени тази сутрин, въпреки че индексът Nikkei нарасна с 1,7%. 

Cisco заяви, че ще придобие американска компания за бизнес софтуер, като сделката е на стойност 3,7 млрд. долара. Това е една от най-големите сделки на компанията през последните години и е част от усилията на компанията да расте извън основния си бизнес с мрежови системи. Играчи като Cisco се опитват да променят своята стратегия през последните години, за да останат в крак с новите тенденции, включително набиращите скорост облачни услуги, които иначе биха застрашили техния бизнес.

Повече технологични новини четете на Investor.bg. 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути