Кои компании властват на най-големия интернет и мобилен пазар

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Investor.bg, 23.01.2017

Снимка: pixabay.com Снимка: pixabay.com

Появи се интересна информация за потреблението на интернет приложения в Китай. Това каза технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Йоанна Николова. 

"Оказва се, че приложенията на Tencent са били най-популярните китайски приложения през миналата година, като те се радват на все по-голям интерес на най-големия интернет и мобилен пазар на света. Услугата WeChat остава най-популярна, като 80% от всички потребители в Китай заявяват, че го използват "често". Големите китайски интернет компании Baidu, Alibaba и Tencent доминират на този пазар, а големи играчи, като Google, Twitter и Facebook имат ограничен достъп до този пазар". 

Броят на интернет потребителите е нараснал с близо 6% през 2016 до 731 млн. души, а броят на хората, които имат достъп до интернет през мобилни устройства се е увеличил с 12% до 695 млн. души, уточни Кирилова.

Samsung няма да успее да представи новия си ключов смартфон по време на мобилния конгрес в Барселона, който започва в края на следващия месец, каза още технологичният редактор. "Традиционно компанията представя своите флагмани по време на този конгрес". 

Подходът при представянето на новия модел ще бъде много по-различен отколкото предходните модели Galaxy, които дебютираха на събитието, но за сега не е ясно кога ще бъде представен моделът. Това е първият премиум модел, след провалът на Galaxy Note 7, свързан със самозапалващите се батерии.

Планът на правителството за измъкване на икономиката след Brexit е да се заложи на високите технологии. Това разкри Тереза Мей вчера, а днес тя ще представи новата си визия за това какво има предвид, заявявайки тези си намерения, добави Кирилова.

Още технологични новини четете в Investor.bg. 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути