Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Информационното бюро по плана Юнкер в България стартира от март

Огнян Златев, ръководител на Представителството на ЕК в България, Бизнес старт, 20.01.2017

Огнян Златев, ръководител на Представителството на ЕК в България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Огнян Златев, ръководител на Представителството на ЕК в България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Информационното бюро по плана "Юнкер" у нас ще бъде открито през март. Това коментира ръководителят на Представителството на ЕК в България Огнян Златев в ефира на "Бизнес старт" с Йоанна Николова. 

България има ресурс да привлече около 1,2 млрд. евро по плана "Юнкер", смята той. От една страна, се наблюдава активна бизнес среда, а от друга -  наличието на бизнес организации, добра воля и възможности за консултиране от страна на Европейската инвестиционна банка, обясни той. 

Златев коментира още финансирането на проектите на малките и средните предприятия по плана "Юнкер". "Само за по-малко от една година от стартирането на плана "Юнкер" в България има подписани 10 споразумения с различни български банки, които могат да осигурят евтино финансиране за малки и средни предприятия", отбеляза експертът. 

"Искаме да видим добро представяне на страната ни не само в т.нар. прозорец за малки и средни предприятия, но и в този за инфраструктурни проекти. Към момента в процес на разглеждане са три проекта на български компании, един от които е в доста напреднал стадий, обяви още Златев. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт